Activiteiten in het Kleinwalsertal

Activiteiten in het Kleinwalsertal

Vakantie in het dal der zinnen

Als u als vakantieganger de Walserschanze oversteekt die de Duits-Oostenrijkse grenst markeert ontluikt zich een aanblik van een van de mooiste hoogebergte dalen van de Alpen. Het slechts via Duitsland te bereiken Kleinwalsertal in Oostenrijk bevat 4 dorpen; Riezlern, Hirschegg, Mittelberg en Baad en ligt op een hoogte van tussen de 1.086 m. en 2.536 m. en verzekert u van veel vakantieplezier voor elke smaak.

 • 150 km. Wandelpaden op 3 verschillende hoogtes.
 • Georganiseerde Berg en Themawandelingen.
 • 8 Uitgezette Mountainbike tochten en een Bikepark.
 • Groot Kinderprogramma in de zomer- en herfstvakanties.
 • Dorpsfeesten, dorpsconcerten, Heimatavonden, 'Alpabtrieb' ...
 • Musea, skitentoonstelling, Bergschau, Breitachklamm...
Hier vind u een overzicht van alle evenementen en activiteiten in het dalUw wandelparadijs.


De bergwereld van het Kleinwalsertal biedt u een wandel wegennet van meer dan 150 km. in drie klimaatzones en een hoogteverschil van 1.000 m. tot 2.536 m., voor als u wilt wandelen of klimmen of voor dagtochten of meerdaagse tochten....

Wandelparadijs Kleinwalsertal

Wandelkaarten en -gidsen zijn bij de VVV's en de bij de boekwinkels verkrijgbaar. De interactieve Bike & Hike map vindt u       hier

 

Mountainbike

Video edelweiss424 - mountainbikenMountainbikevakanties in de Walser bergen – een aanbeveling!
Gebruik makend van haar mooie ligging in de Alpen biedt het Kleinwalsertal u een paar mooie tot verbeelding sprekende Bike trajecten. Een goede konditie is vereist.

Bikekaarten
U kunt de nieuwe Bikekaarten met 9 ritten in verschillende zwaartes nu hier bij de plaatselijke VVV's krijgen (gratis).  

Activiteiten voor het hele gezin

Kleinwalsertal edelweiss424 - BurmiHet Kleinwalsertal is bij uitstek het gebied om met (jonge) kinderen naar toe te gaan. Het gebied straalt een geborgenheid en huiselijkheid uit. De plaatselijke mascotte is Burmi, de bergmarmot.

Met de Allgau-gastekarte kunt voor niets (of een heel klein beetje) van vele attracties voor het hele gezin genieten. 
We geven hier slechts enkele voorbeelden van groot scala aan activiteiten. In het appartement ligt een map met veel folders 
speciaal gericht op gezinnen met kinden. Veel van de activiteiten zijn geschikt voor mooi en minder mooi weer.

Zwemmen
In Riezlern is een leuk openluchtzwembad. Wilt u liever naar een tropisch zwemparadijs? Ga dan naar Wonnemar in Sonthofen voor een groot speelparadijs plus wellness en sauna faciliteiten voor de ouders. Sonthofen is ca 25 minuten rijden vanaf het appartement.
http://www.wonnemar.de/de/sonthofen/home.html

Dierenpark
In het Alpenwildpark zijn de (wilde) dieren zo tam, dat zelfs kleine kinderen ze kunnen voeren. Het is ca 30 minuten rijden vanaf het appartment.
http://www.alpenwildpark.de/

Madurodam in de Allgau
In Oberstaufen (op 50 minuten rijden vanaf het appartement) is een soort Madurodam met vooral veel miniatuurtreintjes.
http://www.miniwelt-oberstaufen.de/

Rodelen!!
Wil je lekker snel van de berg af op een sleetje tussen de koeien en lekker gillen? Leef je dan helemaal uit in Alpsee Bergwelt in Innerstadt. Daar is de langste rodelbaan van Duitsland. Gegarandeerd fun op slechts 30 minuten van het appartement.
http://www.alpsee-bergwelt.de/

Alles op schaatsen
Elke dag trainen op de ijsbaan van Oberstdorf topsporters in schaatsen, shorttrack, ijshockey, curling of kunstschaatsen. Je kunt hier naar kijken of zelf de schaatsen onderbinden. De ijsbaan is alle dagen geopend, zomer en winter!
http://www.oberstdorf.de/erlebnis/eissportzentrum/eissportzentrum.html

Bronwater
Wil je weten hoe al die smeltsneeuw in de zomer wordt afgevoerd naar de rivieren? En met welk een natuurgeweld dat naar beneden dondert? Ga dan eens kijken bij de Breitachklamm. Je staat versteld van het koude water en de kracht van de rotsen. Zeer spectaculair voor ouder en kind.
http://www.breitachklamm.de/

Kleinwalsertal Edelweiss424 - GolfkaartGolfen

Binnen een straal van 20 km zijn er 3 prachtige golfbanen.

 • Oberstdorf:
  • golfclub Oberstdorf 9 holes
 • Fischen:
  • golfplatz Sonnenalp 18 holes
  • golfplatz Oberallgau 18 holes + 9 holes par 2

Voor uitvoerige informatie

Winteractiviteiten

Een uitgebreid en relatief sneeuwzeker skigebied op een hoogte rond 1100m - 2000m is voorzien van 80 km tracks, vooral rond de Walmendinger Horn, de Kanzelwand en de Hohen Ifen. De pistes bieden voor elk wat wils: van beginners tot gevorderden. De dichtstbijzijnde gondelbaan ligt op 100 meter afstand van het hotel en zorgt voor verbindingen met de skigebieden met uitstekende langlauf- en skipistes, rodelbanen en nog veel meer.  Hier vind je een overzicht van alle evenementen en activiteiten. 


Kleinwalsertal - Wandelen en Klimmen

Meer weten? Neem contact op met Gabrielle